polarized-gialia-iliou

Πολωτικά γυαλιά ηλίου

Τα πολωτικά γυαλιά ηλίου έγιναν διαθέσιμα για πρώτη φορά το 1936, όταν ο Edwin H. Land εφεύρε και άρχισε να χρησιμοποιεί το φίλτρο Polaroid στα γυαλιά ηλίου. Το φίλτρο polarοid ήταν πρωτοποριακό για την εποχή και γι’ αυτό ο Land  πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενώ εκτός από τα γυαλιά ηλίου χρησιμοποιήθηκε και σε κάμερες.

Πολωτικά γυαλιά ηλίου και εφαρμογές

Τα γυαλιά ηλίου Polarized είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια κυρίως για αυτούς που το επάγγελμά τους σχετίζεται με τη θάλασσα. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονταν γυαλιά ηλίου τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν τη λάμψη που προέρχεται από την αντανάκλαση του ηλίου στην επιφάνεια του νερού. Μετέπειτα, αρχίσαν να τα χρησιμοποιούν και πολλοί άλλοι που ξοδεύουν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Από τότε που έγιναν γνωστά τα οφέλη των πολωμένων φακών, το ενδιαφέρον για τα polarized γυαλιά ηλίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Έτσι εκτός από αυτούς που το επάγγελμά τους σχετίζονται με τη θάλασσα, πλέον όλοι οι λάτρεις της υπαίθρου επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα των πολωτικών γυαλιών ηλίου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι σκιέρ, οι ποδηλάτες, οι παίκτες του γκολφ και οι λάτρεις του τρεξίματος. Όλες αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν την εξάλειψη της αντανάκλασης για βέλτιστη ασφάλεια των ματιών και καλύτερη απόδοση.

Τα γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην οδήγηση. Ο λόγος είναι επειδή μειώνουν τις αντανακλάσεις που προκαλούνται από επίπεδες επιφάνειες, όπως οι μεταλλικές επιφάνειες των αυτοκινήτου ή η επιφάνεια του δρόμου.

Μερικοί ευαίσθητοι στο φως άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που έχουν κάνει χειρουργική επέμβαση για καταρράκτη μπορούν να προστατέψουν τα μάτια τους με πολωτικούς φακούς. Επίσης αυτοί που εκτίθενται συνεχώς σε έντονο φως μέσω των παραθύρων, μπορούν να επιλέξουν να φορούν πολωμένα γυαλιά ηλίου σε κλειστούς χώρους.

Δείτε την συλλογή μας απο αντρικά γυαλιά ηλίουγυναικεία γυαλιά ηλίου.

Πώς όμως λειτουργούν οι πολωμένοι φακοί;

Το κύμα φωτός συνήθως διασκορπίζεται προς πολλές κατευθύνσεις. Όταν όμως αντανακλάται από τις επίπεδες επιφάνειες, τείνει να γίνει πολωμένο. Αυτό σημαίνει ότι ταξιδεύει σε πιο ομοιόμορφη (συνήθως οριζόντια) κατεύθυνση. Αυτό δημιουργεί μια ενοχλητική και μερικές φορές επικίνδυνη ένταση αντανακλαζόμενου φωτός προκαλώντας έντονη θαμπάδα μειώνοντας την ορατότητα.πολωτικά γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου Polarized μειώνουν την αντανάκλαση που προκύπτει από την οριζόντια κίνηση των ακτινών αφήνοντας τις κάθετες ακτίνες να περάσουν. Οι πολωμένοι φακοί περιέχουν ένα ειδικό φίλτρο το οποίο είναι προσανατολισμόνο κάθετα στο σκελετό των γυαλιών ώστε να  εμποδίζει αυτόν τον τύπο έντονου ανακλώμενου φωτός, μειώνοντας τη λάμψη.

πολωτικά γυαλιά ηλίου

Πιθανά προβλήματα από τη χρήση πολωτικών φακών

Αν και πολωμένα γυαλιά ηλίου βελτιώνουν την άνεση και την ορατότητα, θα συναντήσετε κάποιες περιπτώσεις όπου αυτοί οι φακοί δεν είναι ενδεικτικοί. Ένα παράδειγμα είναι το σκι κατάβασης, όπου οι σκιέρ δε θέλουν να μπλοκάρεται το φως που αντανακλάται από τα παγωμένα σημεία επειδή αυτό τους προειδοποιεί για ενδεχόμενους κινδύνους.

Επιπλέον, οι πολωμένοι φακοί μπορεί να μειώσουν την ορατότητα των εικόνων που παράγονται από οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) ή οθόνες φωτοεκπομπής (LED).  Αυτού του τύπου οι οθόνες βρίσκονται στα ταμπλό ορισμένων αυτοκινήτων ή σε άλλα μέρη, όπως οι ψηφιακές οθόνες και στις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές. Επίσης με πολωμένους φακούς, μπορεί επίσης να μην μπορείτε να δείτε καλά το κινητό σας τηλέφωνο ή τη συσκευή GPS.

Όσοι οδηγούν σκάφη και οι πιλότοι έχουν επίσης αναφέρει παρόμοια προβλήματα κατά την προβολή των οθονών LCD σε πίνακες οργάνων. Αυτό αποτελλεί κρίσιμο ζήτημα όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων που πρέπει να παρθούν σε δευτερόλεπτα και που βασίζονται αυστηρά στις πληροφορίες που εμφανίζονται σε ένα πάνελ. Μάλιστα μερικοί κατασκευαστές αυτών των συσκευών άλλαξαν τα προϊόντα τους για να λύσουν το πρόβλημα.

Ωστόσο, για τα περισσότερα άλλα αθλήματα και δραστηριότητες, τα polarized γυαλιά ηλίου προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα. Και σήμερα, πολλοί πολωμένοι φακοί είναι διαθέσιμοι σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να ενισχύσουν τις υπαίθριες εμπειρίες.

Πολωτικά γυαλιά ηλίου: Άλλα πλεονεκτήματα

Εκτός των άλλων τα πολωτικά γυαλιά βελτιώνουν την αντίθεση (contrast) και αυτό με της σειρά του μειώνει την καταπόνηση των ματιών.

Τα πολωτικά γυαλιά ηλίου με διπλοεστιακούς ή και πολυεστιακούς φακούς είναι μια καλή επιλογή για τα άτομα με πρεσβυωπία που τους αρέσει να περνούν σημαντικό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος τα πολωμένα γυαλιά ηλίου με φωτοχρωμικούς φακούς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι συχνά μέσα και έξω στον ήλιο σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα.

Για την καλύτερη άνεση και απόδοση μαζί με τα πολωμένα γυαλιά ηλίου, ζητήστε από τον οπτικό σας να εφαρμόσει αντιανακλαστική επίστρωση στην πίσω πλευρά των φακών. Αυτό θα εξαλείψει τις αποσπασματικές αντανακλάσεις όταν ο ήλιος είναι πίσω σας (και μπορεί ενδεχομένως να αντανακλά την πίσω επιφάνεια των φακών και στα μάτια σας).

Σας αρέσει να περνάτε το χρόνο σας στο θαλάσσιο σκι είτε σε κωπηλασία, αν οδηγείτε πολλές ώρες ή σας αρέσει η ορεινή ποδηλασία και το τρέξιμο; Τότε τα πολωμένα γυαλιά ηλίου είναι η σωστή επιλογή. Θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε με μεγαλύτερη άνεση τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Στις σελίδες μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα από πολωτικά γυαλιά ηλίου. Μοναδικά ανδρικά πολωτικά γυαλιά ηλίου, γυναικεία πολωτικά γυαλιά ηλίου σε μεγάλη ποικηλία χρωμάτων καθώς και παιδικά πολωτικά γυαλιά ηλίου είναι διαθέσιμα από την Peacoxk. Αποκτήστε τα σε μοναδικές τιμές και απολαύστε τις εξωτερικές σας δραστηριότητες.

 • -43%

  ,

  149,00

  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -38%

  ,

  139,00

  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  , ,

  15,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  ,

  15,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  ,

  15,00

  Εξαντλημένο

  ΑΓΟΡΑ
 • -66%

  ,

  17,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  ,

  15,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -68%

  , , ,

  16,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -59%

  , , , , ,

  16,50

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -64%

  ,

  15,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -66%

  ,

  16,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -60%

  ,

  19,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ

Κέρδισε 10% Έκπτωση

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και κερδίσε 10% έκπτωση

στην πρώτη σου παραγγελία