polarized gialia iliou xeimonas

Polarized γυαλιά ηλίου και χειμώνας

Τα γυαλιά ηλίου θεωρούνται εδώ και πολύ καιρό ως το τέλειο αξεσουάρ για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα εντυπωσιακό ζευγάρι polarized γυαλιών ηλίου σε σκούρες αποχρώσεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μάτια σας για να προστατευτούν από τον φωτεινό καλοκαιρινό ήλιο. Όμως, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, είναι η χρήση γυαλιών ηλίου μπορεί να είναι εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη, κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χειμώνα. Η λάμψη από την αντανάκλαση του ήλιου στον πάγο και το χιόνι κάνει τα γυαλιά ηλίου απαραίτητο εξάρτημα κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες. Εδώ αναφέρουμε μερικούς λόγους, για τους οποίους ένα ζευγάρι ποιοτικά polarized γυαλιά ηλίου θα πρέπει να είναι μεταξύ των υποχρεωτικών χειμερινών αξεσουάρ σας φέτος. Γυαλία ηλίου και χειμώνας πάνε μαζί και είναι έξισου σημαντικά με το καλοκαίρι.

Δείτε την συλλογή μας απο αντρικά γυαλιά ηλίουγυναικεία γυαλιά ηλίου κατηγορίας 3 για μέγιστη προστασία και τους χειμερινούς μήνες. Θα τα βρείτε σε προνομιακές τιμές και καθημερινές προσφορές.

Οι επιβλαβείς ακτίνες UV είναι ακόμα πιο επικίνδυνες το χειμώνα

Συχνά ξεχνάμε ότι, όπως και το δέρμα μας, τα μάτια μας χρειάζονται επίσης προστασία από τον ήλιο. Σύμφωνα με τον Cancer Association της Νότιας Αφρικής (CANSA), η ηλιακή ζημιά στα μάτια είναι εφικτή ακόμη και τις ημέρες που είναι θυελλώδεις, συννεφιασμένες ή απλά δροσερές. Μια κοινή υπόθεση που κάνει ο περισότερος κόσμος είναι ότι ο ήλιος δεν είναι τόσο επικίνδυνος το χειμώνα όσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, ακόμη και αν ο ήλιος δεν λάμπει, οι βλαβερές ακτίνες του UV είναι πάντα παρούσες.

Σύμφωνα με τον οπτομετρικούς η έκθεση των οφθαλμών μας απευθείας στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να μας οδηγήσει σε μια οδυνηρή κατάσταση, γνωστή ως φωτοκερατίτιδα. Αυτή η κατάσταση είναι ουσιαστικά ηλιακό έγκαυμα του κερατοειδούς, προκαλώντας κάψιμο, ερεθισμό και σε ακραίες περιπτώσεις, προσωρινή απώλεια της όρασης. Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος γύρω από τα μάτια ή και καταρράκτη. Η χρήση polarized γυαλιών ηλίου συμβάλλει στη μείωση της βλαβερής έκθεσης του ματιού σε μπλε φως (HEV), γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.»

Αυτό σημαίνει ότι η υγεία και η προστασία των οφθαλμών θα πρέπει να εξετάζονται όλο το χρόνο και να μην περιορίζονται μόνο κατά τους θερινούς μήνες.

Ο ήλιος βρίσκεται πιο χαμηλά στον ουρανό κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Ένας πολύ λιγότερο προφανής λόγος για να φοράμε γυαλιά ηλίου και το χειμώνα είναι η αλλαγή στη γωνία του ηλίου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο ήλιος στην πραγματικότητα «κατεβαίνει» χαμηλότερα στον ουρανό. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στις ακτίνες UV απ’ ό,τι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα κατά τις απογευματινές ώρες, όπου οι υπεριώδεις ακτίνες και η αντανακλαστική λάμψη του χειμερινού ήλιου μπορούν να κάνουν πιο επικίνδυνες τις συνθήκες οδήγησης. Ευτυχώς, όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν φορώντας το κατάλληλο ζευγάρι ποιοτικά polarized γυαλιά ηλίου. Οι φακοί αυτοί προστατεύουν τα μάτια σας, βελτιώνουν τη ορατότητα και την αντίθεση και μειώνουν την επιβλαβή λάμψη.

Είναι όλα σχετικά με την ποιότητα του πολωμένου φίλτρου και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην εφαρμογή του. Ορισμένες μάρκες γυαλιών ηλίου ισχυρίζονται ότι προσφέρουν πόλωση, αλλά στην πραγματικότητα μπλοκάρουν μόνο το 10% της αντανάκλασης, κάτι που σας προσφέρει πολύ λίγη προστασία. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο  να επιλέξετε ένα ζευγάρι polarized γυαλιά ηλίου που προσφέρει υψηλής ποιότητας προστασία.

Τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν προστασία από τους ψυχρούς ανέμους και τα σωματίδια σκόνης

Ένας άλλος καλός λόγος για να συνεχίσετε να φοράτε γυαλιά ηλίου με αποχρώσεις κατά τη διάρκεια των λιγότερων ηλιόλουστων μηνών του έτους είναι για να δημιουργήσετε ένα φράγμα κατά των παγωμένων ανέμων και των σωματιδίων σκόνης. Οι σκόνη και τα σωματίδια θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν τα μάτια σας. Επιπλέον, ο άνεμος μπορεί να στεγνώσει τη φυσική υγρασία των ματιών σας, κάνοντάς τα πιο ξηρά κι ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες. Οι αποχρώσεις στα γυαλιά ηλίου μπορούν να βοηθήσουν τα μάτια σας να διατηρήσουν την υγρασία τους, γεγονός που τα  εμποδίζει από το να στεγνώσουν ή να ερεθιστούν.

Όταν πρόκειται για την όρασή σας, η πρόληψη είναι η θεραπεία.

Ακριβώς επειδή η θερμοκρασία πέφτει, δεν σημαίνει ότι η υγεία και η προστασία των ματιών μας θα πρέπει να μας ανησυχούν λιγότερο. Αν μη τι άλλο, ένα ζευγάρι ποιοτικά polarized γυαλιά ηλίου θα πρέπει να αποτελεί βασικό κομμάτι της χειμερινής σας γκαρνταρόμπας. Σύμφωνα με το CANSA, ένα σημαντικό μέρος των συνολικών σας μέτρων για προστασία από τον ήλιο είναι τα γυαλιά σας. Έτσι, κρατήστε τα γυαλιά ηλίου σας με αποχρώσεις για εκείνες τις πιο ψυχρές, συννεφιασμένες μέρες.

Επιλέγοντας το σωστό χρώμα

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τους φακούς των γυαλιών ηλίου. Οι φακοί ταξινομούνται σε κατηγορίες ή κατηγορίες προστασίας. Οι κίτρινοι, πράσινοι και μπλε φακοί δεν συνιστώνται για χρήση το χειμώνα. Kατά κανόνα οι φακοί με τα χρώματα αυτά ανήκουν στη κατηγορία 0,1 ή 2. Οι γκρι και καφέ φακοί συνιστώνται για χρήση τους χειμερινούς μήνες. Πρέπει όμως να ανήκουν στην κατηγορία προστασίας 3. Έτσι μπορούν να παρέχουν επαρκή προστασία σε συνθήκες χιονιού ψηλά στα βουνά. Τέλος υπάρχουν και οι φακοί προστασίας κατηγορίας 4 όπου είναι διαθέσιμοι για εξαιρετικά ευαίσθητα μάτια. Ωστόσο, οι φακοί γυαλιών αυτής της κατηγορίας είναι απαραίτητοι μόνο σε περιπτώσεις όπου τα επίπεδα UV ακτινοβολίας είναι ακραία. Ενώ οι φακοί αυτοί δε μπορoύν να χρησιμοποιηθούν κατά την οδήγηση.

 

 • -50%

  , , , , ,

  25,00

  Εξαντλημένο

  ΑΓΟΡΑ
 • , , , ,

  60,50

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -100%

  , , , , , , ,

  Εξαντλημένο

  ΑΓΟΡΑ
 • -39%

  , ,

  47,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 19,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -57%

  , , , , ,

  19,00

  Σε απόθεμα

  ΑΓΟΡΑ
 • , , ,

  19,99

  Εξαντλημένο

  ΑΓΟΡΑ
 • -51%

  ,

  19,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -19%

  , , ,

  49,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -35%

  , , , ,

  25,00

  Σε απόθεμα

  ΑΓΟΡΑ
 • -50%

  , ,

  25,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • , , ,

  19,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ

Κέρδισε 10% Έκπτωση

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και κερδίσε 10% έκπτωση

στην πρώτη σου παραγγελία