Όταν ζεις σε μια ηλιόλουστη χώρα, για 8 τουλάχιστον μήνες το χρόνο, τα γυαλιά ηλίου αποθηκεύονται στη θήκη μέσα στην τσάντα σου μόνο όταν ο ήλιος έχει δύσει..Η άνοιξη και το καλοκαιράκι λοιπόν, βρίσκονται προ των πυλών και ήδη η αγορά ενός σωστού ζευγαριού γυαλιών ηλίου προβληματίζει άνδρες και γυναίκες..Ποιός σκελετός ταιριάζει καλύτερα στο δικό μου σχήμα προσώπου? Με κολακεύει και αναδεικνύει σωστά τα χαρακτηριστικά μου? Οπωδήποτε λοιπόν, η επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση γι’ αυτό και εμείς εδώ στην Peacock Sunglasses, συγκεντρώσαμε μερικά παραδείγματα που θα σε οδηγήσουν στην ιδανική αγορά ενός ζευγαριού από τη νέα συλλογή μας! Ποιά είναι λοιπόν τα κατάλληλα γυαλια ηλιου συμφωνα με το σχημα προσωπου μου:

Γυαλια ηλιου συμφωνα με το σχημα προσωπου για άνδρες

Γυαλια ηλιου συμφωνα με το σχημα προσωπου για άνδρες

Γυαλια ηλιου συμφωνα με το σχημα προσωπου για γυναίκες

Γυαλια ηλιου συμφωνα με το σχημα προσωπου για γυναίκες

Γυαλιά ηλίου για οβάλ πρόσωπο

Θεωρείται το προνομιούχο σχήμα προσώπου στο οποίο ταιριάζουν οι περισσότεροι σκελετοί. Με σχήμα ωοειδές, δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερο μέτωπο σε σχέση με το πηγούνι, μπορούμε να τολμήσουμε τα περισσότερα σχέδια ακόμα και τα πιο extreme. Ωστόσο, προτιμάμε μεγάλους σκελετούς που τονίζουν τα ζυγωματικά. Προσοχή όμως! Το πλάτος τους δεν πρέπει να ξεπερνά το πλάτος του προσώπου μας.

Γυαλιά ηλίου για στρόγγυλο πρόσωπο

Εάν το πρόσωπο είναι χωρίς γωνίες και το σαγόνι μας στρογγυλεμένο, τότε στοχεύουμε στο να δώσουμε την εντύπωση ενός πιο μακρόστενου και λεπτού προσώπου. Για αυτό επιλέγουμε μακρόστενους σκελετούς ή έντονα γεωμετρικά σχήματα με γωνίες, που θα εξισορροπήσουν τη στρογγυλότητα του προσώπου μας. Οι φακοί των γυαλιών είναι προτιμότερο να έχουν πλάτος, παρά ύψος.

Γυαλιά ηλίου για τετράγωνο πρόσωπο

Εάν το πρόσωπο έχει έντονες γωνίες, πλατύ μέτωπο και πηγούνι, θα προσπαθήσουμε να τις αμβλύνουμε και να δώσουμε την αίσθηση μακρύτερου προσώπου. Προτιμάμε οβάλ σχήματα ή σκελετούς με στρογγυλεμένες άκρες και ιδανικά στενούς φακούς.

Γυαλιά ηλίου για μακρόστενο πρόσωπο

Τα άτομα με το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου δυσκολεύονται λίγο περισσότερο να βρουν το ιδανικό ζευγάρι γυαλιών καθώς το πρόσωπο τους είναι πολύ μακρύ και στερείται έντονων ζυγωματικών. Έτσι, στόχος είναι να προσθέσουμε όγκο στο πρόσωπο. Όπως στα οβάλ πρόσωπα, έτσι και στα μακρόστενα, στοχεύστε για oversized σκελετούς με στρογγυλευμένες όμως γωνίες έτσι ώστε να «μαλακώνουν» το πρόσωπο.

Γυαλιά ηλίου για πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

Η περιγραφή μπορεί να ξενίζει, αλλά αναφερόμαστε σε πρόσωπο ανοικτό στο πάνω μέρος που λεπταίνει στο σαγόνι. Θεωρείται και αυτό προνομιούχο σχήμα, μαζί με το οβάλ, καθώς του ταιριάζουν τα περισσότερα σχέδια. Οι σκελετοί με έντονο κάτω μέρος προσθέτουν το επιθυμητό πλάτος στο σαγόνι. Επίσης, τα γυαλιά χωρίς σκελετό, εφαρμόζουν άψογα σε αυτόν τον τύπο προσώπου.

Γυαλιά ηλίου για πρόσωπο με σχήμα διαμαντιού

Είναι πολύ σπάνιο σχήμα προσώπου, λεπτό στο επίπεδο των ματιών και το σαγόνι, αλλά με έντονα ζυγωματικά και μάγουλα. Σε αυτήν την περίπτωση τονίζουμε τα μάτια και απαλύνουμε τα ζυγωματικά με στρογγυλεμένους σκελετούς στο κάτω μέρος ή και τετράγωνους. Οι σκελετοί με καμπυλότητα αγκαλιάζουν καλύτερα το πρόσωπο και είναι μια καλή επιλογή, όπως και τα σχέδια χωρίς σκελετό.

EXTRA TIPS για την επιλογή γυαλιών ηλίου

Τα γυαλιά θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το καλύτερο σου χαρακτηριστικό πχ (μπλέ σκελετός για να τονίζει τα μπλέ μάτια σου).

Μην ταιριάζεις πάντοτε απόλυτα τα ρούχα σου με τα γυαλιά σου. Ιδίως σε ιδιαίτερα ή έντονα χρώματα.

Εάν τα μάτια σου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους προτίμησε ένα διαφανές στήριγμα μύτης

Μια μεγάλη μακριά μύτη δείχνει μικρότερη με ένα χαμηλό στήριγμα μύτης.
Αντίθετα μια μικρή μύτη χρειάζεται ένα στήριγμα που βρίσκεται ψηλά στον σκελετό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *