Πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου το φθινόπωρο;

Διανύουμε είδη τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου. Ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τα φύλλα των δέντρων θα αρχίσουν να παίρνουν διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου, καφέ ή του κόκκινου. Έφτασε τελικά η εποχή του χρόνου για να βγάλετε τα μακριά παλτά, τις μπότες ως το γόνατο και τα μάλλινα κασκόλ από την ντουλάπα σας και να αποχαιρετήσετε τα καλοκαιρινά σας φορέματα, τις κοντές φούστες και τα μαγιό. Σε καμία περίπτωση όμως μην φυλάξετε τα γυαλιά ηλίου σας.

Δείτε την συλλογή μας απο αντρικά γυαλιά ηλίουγυναικεία γυαλιά ηλίου & παιδικά γυαλιά ηλίου που σας παρέχουν τη μέγιστη προστασία από τις ακτίνες UV.

Μην αποθηκεύσετε τα γυαλιά ηλίου σας, γιατί πρέπει να φοράτε γυαλιά ηλίου ακόμα και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Υπάρχει η κοινή αίσθηση ότι πρέπει να φοράτε γυαλιά μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος είναι ζεστός και ψηλά στον ουρανό. Αυτό είναι σωστό.

Οπωσδήποτε χρειάζεστε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την υψηλή θερμότητα την αντανάκλαση, και από το επιβλαβές U.V. ακτίνες που φτάνουν στα μάτια σας από τον ήλιο. Οι πιο σύντομες μέρες και ο πιο δροσερός καιρός μπορεί μερικές φορές να μας δώσουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας όταν πρόκειται για τα μάτια μας.

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι όταν δεν υπάρχει άμεση ηλιακή ακτινοβολία που χτυπά από πάνω μας ή επειδή δεν σκοντάφτουμε από τον ήλιο όταν βγαίνουμε έξω ότι δεν χρειαζόμαστε προστασία για τα μάτια μας. Αλλά επειδή ο ήλιος βρίσκεται πίσω από τα σύννεφα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι U.V. ακτίνες.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, τα επίπεδα των U.V. ακτινών αυξάνονται κατά τη διάρκεια των κρύων εποχών όπως το φθινόπωρο και ο χειμώνας, επειδή ο ήλιος βρίσκεται σε  χαμηλότερο ύψος. Αυτό σημαίνει ότι είστε περισσότερο εκτεθειμένοι σε ακτίνες UVA και UVB όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι οφθαλμίατροι προτείνουν να φοράτε γυαλιά ηλίου με 100% U.V. προστασία, είτε πρόκειται για καλοκαιρινή είτε για φθινοπωρινή περίοδο.

Εκτός από το U.V. ακτίνες, ένας άλλος παράγοντας για το λόγο που πρέπει να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου είναι η μεταβαλλόμενη θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια της πτώσης, τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν, προκαλώντας τα μάτια σας και το δέρμα γύρω από αυτό να στεγνώσει γρήγορα.

Μπορείτε να το αποφύγετε φορώντας γυαλιά ηλίου και κρατώντας το δέρμα και το πρόσωπό σας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Εδώ είναι 6 λόγοι που πρέπει να φοράτε γυαλιά ηλίου το φθινόπωρο:

1. Χαμηλός ήλιος το φθινόπωρο

Ο ήλιος το φθινόπωρο βρίσκεται χαμηλότερα στον ουρανό. Λοιπόν αυτό φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά έχει νόημα όταν το σκέφτεστε καλύτερα. Όταν ο ήλιος είναι ψηλότερα, δεν έχει ευθεία κατεύθυνση προς στα μάτια σας, εκτός αν τον κοιτάξετε εσείς ευθεία.

Το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών προκαλείται από τις αντανακλάσεις σε επιφάνειες όπως το νερό ή τα αυτοκίνητα. Όταν ο ήλιος είναι χαμηλότερα στον ουρανό και πιο κοντά στον ορίζοντα, έχει πολύ πιο άμεσο μονοπάτι προς τα μάτια σας και η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες αυξάνεται δραματικά.

Μην ανησυχείτε όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι γυαλιών υψηλής ποιότητας για να κρατήσετε αυτές τις βλαβερές ακτίνες μακριιά από τα ευαίσθητα μάτια σας Προσφέρουμε όλα τα είδη φακών με προστασία 100% UV.

2. Αντανάκλαση

Η κατώτερη γωνία του ήλιου αυτή την εποχή του έτους δημιουργεί επίσης δυνατή λάμψη. Όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και αρχίζει να πέφτε ακτινοβολεί πολύ περισσότερο από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Η λάμψη μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση και να κάνει την καθημερινή σας μετακίνηση πολύ πιο δύσκολη. Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές φακών οι οποίοι προσφέρουν προστασία από μεσαία ή επίπεδα λάμψης.

Οι καφέ φακοί μας είναι πολύ δημοφιλείς για αυτή την εποχή του χρόνου, επειδή είναι πολωμένοι για να αποκλείσουν την αντανάκλαση, αλλά ακόμα αφήνουν αρκετό φως να περάσει κάτι το οποίο είναι ιδανικό σε λιγότερο ηλιόλουστες ή συννεφιασμένες συνθήκες.

3. Υγρασία

Εκτός από το U.V. ακτίνες, ένας άλλος παράγοντας για το λόγο που πρέπει να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου είναι η μεταβαλλόμενη θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια της πτώσης, τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν, κάνοντας τα μάτια σας και το ευαίσθητο δέρμα γύρω από αυτά να στεγνώσει γρήγορα.

Μπορείτε να το αποφύγετε φορώντας γυαλιά ηλίου και κρατώντας το δέρμα και το πρόσωπό σας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Τα γυαλιά ηλίου, παρέχουν πλήρη κάλυψη και προστασία για να κρατήσουν τα εχθρικά στοιχεία έξω ενώ οι φακοί στα ελαφρύτερα χρώματα, όπως οι ανοιχτοί γκρι φακοί, εξακολουθούν να δουλεύουν ακόμη και όταν δεν υπάρχει πολύ φωτισμός έξω

4.Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν από τις εξωτερικές συνθήκες

Ακόμη και το φθινόπωρο, εξωτερικοί παράγοντες όπως η σκόνη είναι ακόμα γύρω μας και  περιμένουν να εισέλθουν σε ένα εκτεθειμένο ανοιχτό μάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είστε ποδηλάτης, μοτοσικλετιστής ή δρομέας και ένα εξωτερικό στοιχείο εισέρχεται με ταχύτητα στο μάτι σας.

Ακριβώς όπως το αυτοκίνητό σας χρειάζεται το παρμπρίζ, τα μάτια σας χρειάζονται επίσης προστασία. Αν είστε συνήθως έξω σε χαμηλό φωτισμό, σκεφτείτε να φορέσετε γυαλιά ηλίου με απαλούς χρωματιστούς φακούς

5. Τα γυαλιά ηλίου παραμένουν στοιχείο μόδας

Ένα πρόσωπο φαίνεται πάντα διαφορετικό όταν φοράει γυαλιά ηλίου. Το πρόσωπο αποκτάει φρεσκάδα και αδιαμφισβήτητά στυλ. Το σωστό ζευγάρι γυαλιών προσδίδει κομψότητα και εξυπηρετεί τον εξίσου σημαντικό σκοπό της προστασίας των ματιών σας.

6. Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν την υγεία σας

Ο καταρράκτης είναι η κύρια αιτία της τύφλωσης παγκοσμίως και εμφανίζεται αργά με την πάροδο των ετών. Προκαλείται από βλάβη στον ιστό του φακού του ματιού και μπορεί να εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα με ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης. Όταν φοράτε προστατευτικά γυαλιά ως συνήθεια όλο το χρόνο, προστατεύετε από ζημιά στο μάτι σας για μια ζωή.

Επίσης τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Η προστασία του δέρματος γύρω από τα μάτια σας είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς το 10% όλων των καρκίνων του δέρματος εμφανίζονται γύρω από τα μάτια.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντικό είναι για κάποιον να φορέσει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου το φθινόπωρο. Έτσι, την επόμενη φορά που οι φίλοι σας ρωτούν γιατί φοράτε γυαλιά ηλίου παρά κρύο, ίσως θελήσετε να μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες μαζί τους.

Στις σελίδες μας θα βρείτε μοναδικά ανδρικά, γυναικεία και παιδικά γυαλιά ηλίου που θα δώσουν στα μάτια σας προστασία και στο πρόσωπο σας μοναδικό στυλ. Επωφεληθείτε από τις προσφορές ενώ με αγορές άνω των 50 ευρώ σας κάνουμε δώρα τα μεταφορικά.

 • -44%

  105,00 59,00

  Άμεση παράδοση σε 1 - 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 220,00

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 42,06

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 42,06

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 38,20

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 269,00

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 209,00

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 110,00

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 114,75

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 107,10

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 115,00

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • 115,00

  Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ

Κέρδισε 10% Έκπτωση

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και κερδίσε 10% έκπτωση

στην πρώτη σου παραγγελία