non polarized sunglasses

Είναι τα μη πολωτικά γυαλία ηλίου επιβλαβή;

Όπως και το δέρμα, τα μάτια μπορεί να υποστούν ζημία εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στο ήλιο. Στο σώμα μας το πιο ευαίσθητο σημείο ταυτόχρονα και το πιο λεπτό είναι βλεφαρίδες. Επίσης το δέρμα που βρίσκεται γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευάλωτο στο σημάδια γήρανσης και επίσης στη δημιουργία ρυτίδων όταν εκτίθεται πολύ στις υπεριώδης ακτίνες.

Ακόμα τα μάτια μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας του δυνατού φωτός. Το άσπρο μέρος των ματιών μπορεί να προκαλέσει επιφυκίτιδα εξαιτίας των βλαβών από τον ήλιο. Αν η  επιπεφυκίτιδα μεγαλώσει πάνω στον κερατοειδή χιτώνα να μπορεί να  αλλοιώσει την όρασή σας.

Επίσης το υπεριώδες φως μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη κάποιων τύπων καταρράχτη. Αυτό σημαίνει ότι ο φακός του ματιού γίνεται θολός και επηρεάζει την όραση.

Τι πρέπει να προσέχετε λοιπόν όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου;

Όταν θέλετε να αποκτήσετε γυαλιά ηλίου τα οποία θα προστατέψουν με ασφάλεια τα μάτια σας, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη  ότι δεν είναι όλα τα γυαλιά ίδια. Επίσης δεν πρέπει να θεωρείτε την τιμή ως τον βασικό οδηγό σας για την επιλογή γυαλιών. Μερικές γνωστές μάρκες πουλάνε ακριβά γυαλιά κυρίως λόγω της επωνυμίας και επειδή είναι της μόδας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι για την καλύτερη προστασία που προσφέρουν.

Δείτε την συλλογή μας απο αντρικά γυαλιά ηλίουγυναικεία γυαλιά ηλίου.

Μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου

Αποφύγετε να αγοράσετε ένα ζευγάρι που αναφέρει μόνο ότι «απορροφά τις υπεριώδης ακτίνες». Αντίθετα αναζητήστε την επιγραφή που λέει «99 – 100% UV absorption» ή UV400. Αυτό σημαίνει ότι οι φακοί μπλοκάρουν τις UVA όσο και τις UVB ακτίνες.

Οι πολωτικοί φακοί (polarized) μπορεί να βοηθήσουν στην εξάλειψη των αντανακλάσεων και να κάνουν την όραση πιο καθαρή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι προσφέρουν περισσότερη προστασία

Το σκούρο χρώμα φακών δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγαλύτερη προστασία.

Οι μεγαλύτεροι σκελετοί που περικλείουν καλά το μάτι μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τους λεπτότερούς και μικρότερους σκελετούς.

Πολωτικοί και μη πολωτικοί φακοί

Υπάρχουν αρκετές διαφωνίες σχετικά με τους πολωτικούς και τους μη πολωτικούς φακούς. Εξαρτάται από το πότε φοράτε τα γυαλιά ηλίου και τι κάνετε. Ενώ τα πολωτικά γυαλιά ηλίου μπορούν να παρέχουν βελτιωμένη όραση, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πλωτικοί φακοί δεν είναι ενδείκνυνται  για χρήση.

Για παράδειγμα τα πολωτικά γυαλιά ηλίου θεωρούνται ιδανικά για τα χειμερινά σπορ. Όμως αυτό δεν ισχύει για το σκι κατάβασης καθώς τα πολωτικά γυαλιά μπλοκάρουν τις αντανακλάσεις που προειδοποιούν τους σκιέρ για πιθανά επικίνδυνα σημεία πάγου.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι οι οθόνες LCD ή LED οι οποίες συχνά υπάρχουν στα αυτοκίνητα ή τα κινητά. Είναι δύσκολο να δεις μια οθόνη τέτοιου τύπου φορώντας πολωτικά γυαλιά ηλίου.

Τι σημαίνει όμως πολωτικό

Ο όρος πολωτικός σημαίνει τον περιορισμό των δονήσεων των εγκάρσιων κυμάτων, ιδιαίτερα του φωτός, που μετακινούνται πλήρως ή εν μέρει σε μία κατεύθυνση. Το φως του ήλιου αντανακλάται σε κάθε τύπου επιφάνεια. Για παράδειγμα ενώ οδηγείτε, όταν περπατάτε στην παραλία ή όταν κάνετε σκι έρχεστε αντιμέτωποί με πολωτικό φως.

Πως λειτουργούν οι πολωτικοί φακοί;

Μιλώντας σε γενικά πλαίσια, ο ήλιος εκπέμπει κύματα ορατού φωτός τα οποία κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη στιγμή που το φως χτυπάει στο δρόμο, το νερό ή σε οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια, οι ακτίνες του ήλιου δημιουργούν μια λάμψη καθώς συγκεντρώνονται οριζόντια.

Τα πολωτικά γυαλιά είναι εφοδιασμένα με ένα φίλτρο το οποίο επιτρέπει μόνο τις κάθετες ακτίνες να περάσουν και μπλοκάρει σχεδόν όλες τις οριζόντιες. Έτσι μειώνονται δραστικά οι ενοχλητικές αντανακλάσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα polarized γυαλιά ηλίου εδώ.

Είναι τα μη πολωτικά γυαλιά επιβλαβή;

Η άποψη ότι τα μη πολωτικά γυαλιά ηλίου δεν είναι καλά αποτελεί ένα μύθο καθώς μπορούν αναμφισβήτητα να προστατέψουν εξίσου καλά τα μάτια σας. Είναι ικανά να μειώσουν την ένταση των ακτινών του ήλιου και να σας δώσουν τη δυνατότητα να δείτε με άνεση φορώντας τα. Παρόλο που δεν μπορούν να μειώσουν τις αντανακλάσεις, όπως συμβαίνει με τα πολωτικά, μπορούν να μειώσουν την ποσότητα του φωτός και να μπλοκάρουν τις επιβλαβές ακτίνες.

Είναι σημαντικό να φοράτε γυαλιά ηλίου πολωτικά ή μη όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους για να αποφύγετε πιθανές βλάβες στα μάτια σας.

Οι πολωμένοι φακοί μπορούν να μειώσουν σημαντικά την καταπόνηση των ματιών, να εξαλείψουν την αντανάκλαση και να βελτιώσουν την απόδοση σε περιπτώσεις όπου το επίπεδο του ηλιακού φωτός είναι μεγάλο. Εάν οι συνθήκες είναι απλά νεφελώδη ή συννεφιασμένες, ένα τυπικό ζεύγος μη-πολωμένων γυαλιών ηλίου θα είναι αρκετό για να δώσει στα μάτια σας σημαντική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.   

 • -43%

  ,

  149,00

  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -38%

  ,

  139,00

  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  , ,

  15,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  ,

  15,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  ,

  15,00

  Εξαντλημένο

  ΑΓΟΡΑ
 • -66%

  ,

  17,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -70%

  ,

  15,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -68%

  , , ,

  16,00

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -59%

  , , , , ,

  16,50

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -64%

  ,

  15,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -66%

  ,

  16,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ
 • -60%

  ,

  19,99

  Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

  ΑΓΟΡΑ

Κέρδισε 10% Έκπτωση

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και κερδίσε 10% έκπτωση

στην πρώτη σου παραγγελία