roloi

10 λόγοι να για φοράτε ρολόι

Τα περασμένα χρόνια τα ρολόγια ήταν απαραίτητα εργαλεία τα οποία  όλοι χρησιμοποιούσαν για πρακτικούς λόγους. Αυτό συνέβαινε γιατί τότε ήταν ο μοναδικός τρόπος για να παρακολουθούν το χρόνο.

Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν απλώς να κοιτάξουν το τηλέφωνό τους και να δουν τι ώρα είναι όπως μπορούν να κάνουν σήμερα. Επομένως το να έχουν ένα ρολόι ήταν ζωτικής σημασίας για απλά καθημερινά θέματα όπως για παράδειγμα να εμφανιστούν στην εργασία εγκαίρως άλλα και για άλλα θέματα όπως για να επιτευχθεί ο συγχρονισμός μια στρατιωτικής επίθεσης.

Tα ρολόγια όμως δεν ήταν πάντα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, να φοριούνται στον καρπό. Όλα στην αρχή ήταν ρολόγια τσέπης και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου διαπιστώθηκε ότι η χρήση ρολογιών στον καρπό ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από το να βρίσκονται στην τσέπη και να προσπαθούν να τα βρουν για να ελέγξουν την ώρα μέσα μάχη. Οι στρατιώτες συγχρόνιζαν τα ρολόγια τους για να προγραμματίσουν επιθέσεις και θα έπρεπε να μπορούν εύκολα να ελέγξουν την ώρα. Αλλά μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ρολόγια τα φορούσαν στον καρπό μόνο οι γυναίκες.

Σήμερα, οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι φορούν ρολόι έχουν αλλάξει σημαντικά από την εποχή που κυκλοφόρησαν τα πρώτα ρολόγια. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ανθρώπων που φορούν ρολόγια έχει μειωθεί σημαντικά. Φυσικά, αυτό δεν είναι πολύ περίεργο τώρα που όλοι σχεδόν φέρνουν ένα τηλέφωνο μαζί τους και μπορεί να δουν ακριβώς τι ώρα είναι ανά πάσα στιγμή με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα πολλών ανθρώπων που επιλέγουν να μην φορούν ρολόι χειρός. Πολλοί από αυτούς λένε “γιατί να φορέσω ένα ρολόι όταν μπορώ να κοιτάξω ακριβώς την ώρα στο τηλέφωνό μου;”.  Αλλά το γεγονός είναι ότι εκτός από τον απλό έλεγχο του χρόνου, υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για να φορέσει κάποιος ρολόι, και αυτό ακριβώς θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ας δούμε λοιπόν τους 10 λόγους για τους οποίος πρέπει να φοράμε ρολόι

 

  1. Τα ρολόγια είναι εξαιρετικά αξεσουάρ

Σήμερα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φορούν ρολόγια, φορούν  το ρολόι ως αξεσουάρ,  ένα κόσμημα που ενισχύει το ύφος και την εμφάνισή τους.

Το ρολόι θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως το μοναδικό πραγματικό κόσμημα που μπορούν να φορούν οι άνδρες.

Οι γυναίκες έχουν πολλά αξεσουάρ και κοσμήματα για να διαλέξουν, από δαχτυλίδια, βραχιόλια, τσάντες και πολλά άλλα, αλλά οι άνδρες, μιλώντας γενικά,  έχουν λιγότερες επιλογές για να τραβήξουν τα βλέμματα. όμως το ρολόι είναι ένα αξεσουάρ που πάντα μπορεί να προσελκύσει τα βλέμματα.

Ένα ωραίο ρολόι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνισή σας, καθώς και να ταιριάζει με τα ρούχα που φοράτε και αυτό είναι, όπως αναφέρθηκε, ίσως ο συνηθέστερος λόγος για να φοράτε ρολόι.

Παλαιότερα, οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν ελάχιστα για το πώς φαίνονται τα ρολόγια χειρός τους. Σίγουρα, μερικά επιλεγμένα άτομα τελικά άρχισαν να φορούν χρυσά ρολόγια κ.λπ. αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ρολόγια χειρός θεωρούνταν ως εργαλείο, όχι κοσμήματα.

 

  1. Ένα ρολόι είναι πάντα βολικό

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι οι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται ρολόι επειδή έχουν τηλέφωνο; Πιθανότατα πολλοί.

Αλλά το θέμα είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάξετε τον καρπό σας για να δείτε την ώρα παρά να προσπαθήσετε να «ψαρεύετε» από την τσέπη σας το τηλέφωνό σας. Κοιτάζοντας το ρολόι σας είναι εύκολο και μπορεί να γίνει άμεσα, φανταστείτε να ψάχνετε για το τηλέφωνό σας και στη συνέχεια να το τραβάτε επάνω, ενώ βρίσκεστε σε μια συνάντηση, μόνο και μόνο για να ελέγξετε την ώρα. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαιρετικά αγενές. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις συναντήσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι μπορείς να βρεις αρκετούς χώρους και περιπτώσεις όπου θα θεωρούνταν ακατάλληλη και αγενής την ανάληψη του τηλεφώνου σου, ακόμα κι αν απλά θα ήθελες να ελέγξεις το χρόνος. Φορώντας όμως ένα ρολόι εξαλείφετε αυτό το πρόβλημα.

Ένας άλλος λόγος για να φοράτε ένα ρολόι είναι ότι είναι βολικό όταν δεν έχετε τσέπες ή για κάποιο άλλο λόγο δεν μπορείτε να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας μαζί σας. Το ρολόι σας, από την άλλη πλευρά, είναι πάντα ασφαλώς στερεωμένο στον καρπό σας.

 

  1. Τα ρολόγια είναι εκπληκτικά κομμάτια χειροτεχνίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν την τεράστια δεξιοτεχνία που πηγαίνει στη δημιουργία ενός high-end ρολόι – και ακόμη και σε μερικά ρολόγια χαμηλότερης ποιότητας.

Ένα ρολόι δεν είναι μόνο ένα ρολόι, αλλά είναι ένα κομμάτι τέχνης που κάποιος, ανάλογα με το ρολόι που φοράτε, έχει εργαστεί επί ώρες για να το κατασκευάσει. Επιπλέον, λόγω της τεράστιας δεξιοτεχνίας, το να φοράτε ένα ρολόι σας επιτρέπει να μεταφέρετε την τέχνη, την ιστορία και την παράδοσης.  έτσι όταν συνειδητοποιήσετε πόση δουλειά έχει περάσει σε ένα ωραίο ρολόι, σίγουρα θα το εκτιμήσετε πολύ περισσότερο. Συγκρίνετε αυτό με ένα τηλέφωνο που έχει κατασκευαστεί χωρίς όλα τα παραπάνω. Η κατασκευή ορισμένων ρολογιών μπορεί να διαρκέσει εκατοντάδες ώρες ή ακόμη περισσότερο. Επίσης μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αναπτυχθούν καλύτεροι μηχανισμοί, ενώ το να προσαρμόσεις τόσο πολλά μικρά κομμάτια μαζί χρειάζεται πραγματικά πολύ σκέψη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένα ρολόι μπορεί να εκτιμηθεί ως τέχνη και ένα όμορφο κομμάτι χειροτεχνίας. Αυτό που ακούμε πιο συχνά είναι η εκτίμηση για προηγμένους μηχανισμούς κίνησης που έχουν μικροσκοπικά κομμάτια, εκπληκτικές κλήσεις, δημιουργημένες με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρειες, μέχρι τα τέλεια σχεδιασμένα λουριά και θήκες.

 

  1. Τα ρολόγια είναι λειτουργικά

Ενώ τα ρολόγια δεν είναι εργαλεία που είναι κρίσιμα για εμάς σήμερα, είναι εξαιρετικά λειτουργικά και προσφέρουν διάφορες χρήσιμες λειτουργίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας.

Τον 19ο αιώνα χρησιμοποιήθηκαν ρολόγια χειρός για τον συγχρονισμό των ελιγμών κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, αλλά από τότε, τα ρολόγια χειρός έχουν εξελιχθεί πολύ από άποψη λειτουργιών και τώρα υπάρχουν ρολόγια χειρός που προσφέρουν ολόκληρες σειρές χρήσιμων χαρακτηριστικών.

Από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο στρατό για συγχρονισμό ελιγμών, έχουν αναπτυχθεί ρολόγια για να βοηθήσουν δύτες στον ωκεανό, καθώς και πιλότους.

Σήμερα, υπάρχουν ρολόγια χειρός αφιερωμένα για χρήση σε ένα μεγάλο αριθμό τομέων όπως η κατάδυση, οι αγώνες, η εξερεύνηση, οι πτήσεις, και πολλά άλλα.

Μπορείτε να αγοράσετε ρολόγια που αναφέρουν τις φάσεις του φεγγαριού, έχουν χαρακτηριστικά χρονογράφου, αναφορά σε διαφορετικές ζώνες ώρας και πολλά άλλα.

Φυσικά, το πιο θεμελιώδες χαρακτηριστικό ενός ρολογιού είναι ότι λέει το χρόνο. Αλλά αν θέλετε περισσότερες λειτουργίες (επίσης γνωστές ως επιπλοκές), υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Οι πιο συνηθισμένες σύνθετες λειτουργίες των ρολογιών είναι εκτός από το να λένε το χρόνο το χαρακτηριστικό γνώρισμα ημερομηνίας που σας λέει την ημερομηνία, χρονογράφος που εισάγει χαρακτηριστικό χρονόμετρού, τη φάση του φεγγαριού, η οποία εμφανίζει τη σεληνιακή φάση, και πολλά άλλα. Ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό ενός ρολογιού είναι ο τροχός του δύτη, οι οποίοι λειτουργούν ως αντίστροφη μέτρηση 60 λεπτών, που υποδεικνύουν πόση ποσότητα οξυγόνου έχετε αφήσει κατά την κατάδυση, αλλά αυτή η επιπλοκή μπορεί προφανώς να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς.

Η ουσία είναι ότι ένα ρολόι είναι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι κοσμήματος. Είναι ένα πρακτικό εργαλείο που, ανάλογα με το είδος του ρολογιού που φοράτε, σας δίνει εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινή σας ζωή.

 

  1. Τα ρολόγια προσφέρουν απλότητα

Έχετε πάρει ποτέ το τηλέφωνό σας μόνο για να ελέγξετε την ώρα, και στη συνέχεια βρεθήκατε να κάθεστε στο τηλέφωνο για πολλά λεπτά επειδή σας απόσπασε την προσοχή κάποιο μήνυμα;

Ένας από τους λόγους για να φορέσετε ένα ρολόι είναι, επομένως, η απλότητα που δίνει στο χρήστη. Ένα ρολόι είναι λιγότερο πιθανό να σας αποσπάσει την προσοχής από ένα τηλέφωνο, αν και αν έχετε ένα όμορφο ρολόι μπορείτε να το θαυμάσετε για λίγο!!

Φορώντας λοιπόν ένα ρολόι, εξαλείφετε αυτό το πρόβλημα.

 

  1. Τα ρολόγια αντιπροσωπεύουν το στυλ σας

Δεν είναι μυστικό ότι τα ρολόγια χρησιμοποιούνται συχνά για να δώσουν στυλ.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο vintage ρολόγια, άλλοι μόνο ρολόγια κατάδυσης, και ούτω καθεξής. Αυτό συμβαίνει επειδή το ρολόι αντανακλά το στυλ τους.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούν οι άνδρες είναι περιορισμένα και τα ρολόγια δίνουν στους άντρες τη δυνατότητα να εκφράζουν τον εαυτό τους, την προσωπικότητα και το ύφος τους. Το τι ρολόι θα φορέστε είναι μια μορφή έκφρασης και αν παρατηρήσετε τα ρολόγια που φορούν οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για ρολόγια, ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο καλά αντανακλούν το στυλ και την προσωπικότητά τους.

Με άλλα λόγια, με ένα ρολόι, μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας χωρίς να πείτε λέξη.

Μερικοί άνθρωποι φορούν ρολόγια ως δήλωση, η οποία, κατά κάποιον τρόπο, είναι επίσης ένας τρόπος για να αντανακλούν την προσωπικότητα και το στυλ τους. Σε μερικούς πολιτισμούς, είναι ιδιαίτερα κοινό να φορούν πράγματα που λειτουργούν ως δηλώσεις για το κοινωνικό τους status, όπως ρολόγια χρυσού και διαμαντιών.

  1. Τα ρολόγια αποτελούν κειμήλια

Αυτός είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες λόγους που πρέπει να φοράτε ένα ρολόι γιατί τα ρολόγια είναι από τα πιο και αναγνωρισμένα κειμήλια υπάρχουν.

Τα παλιά ρολόγια φέρνουν πολλή ιστορία και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η συλλογή vintage ρολογιών έχει κερδίσει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Η κατοχή ρολογιών που έχουν περάσει από γενιές σε γενιά είναι ένας τρόπος να τιμάτε τη μνήμη των συγγενών σας, μαθαίνοντας την ιστορία του τι έχει περάσει το ρολόι και το πού και πώς χρησιμοποιήθηκε. Αποκτώντας ένα ρόλοι μπορείτε να δημιουργήσετε τη δίκη σας οικογενειακή παράδοση και να το περάσετε από γενιά σε γενιά

 

  1. Τα ρολόγια δίνουν σεβασμός και εκτίμηση

Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το σεβασμό και την εκτίμησή τους, τα ρολόγια συχνά δίνουν το έναυσμα για μια συνομιλία και μπορεί να είναι η αρχή μιας σχέσης δια βίου με κάποιον που έχει το ίδιο ενδιαφέρον για τα ρολόγια. Τα ρολόγια υψηλού επιπέδου είναι μια τεράστια βιομηχανία και υπάρχουν πολλές ομάδες και κοινότητες ανθρώπων όπου τα ρολόγια είναι το αντικείμενο συζήτησης και ως εκ τούτου βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ των ατόμων καθώς συγκεντρώνονται γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον και πάθος.

Από την άποψη του σεβασμού, αν κάποιος σας ρωτήσει την ώρα, φαίνεται πιο κομψό κοιτάξετε τον καρπό σας από το να πάρετε το τηλέφωνό από την τσέπη σας. Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια γοητεία και κομψότητα κοιτώντας ένα ρολόι χειρός.

 

  1. Αξιοπιστία

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους που πρέπει να φοράτε ένα ρολόι: ότι είναι απίστευτα αξιόπιστο.

Τα ρολόγια χειρός υπήρχαν πολύ πριν τον ηλεκτρισμό και αυτό σημαίνει ότι τα μηχανικά ρολόγια μπορούν να λειτουργούν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον, τα ρολόγια χαλαζία που έχουν μπαταρίες είναι επίσης εξαιρετικά αξιόπιστα, και παρά το γεγονός ότι εξαρτώνται από την από μια μπαταρία, η μπαταρία ενός ρολογιού χαλαζία κρατάει για μεγάλο διάστημα, συνήθως πάνω από χρόνο

Εάν έχετε το τηλέφωνό σας για να ελέγξετε την ώρα, όταν εξαντληθεί η μπαταρία, θα μείνετε χωρίς να ξέρετε την ώρα.  Το μηχανικό ρολόι στον καρπό σας που συνεχίζει να παίρνει ενέργεια από οποιαδήποτε κίνηση του χεριού σας θα λύσει το πρόβλημα σας.

Τα περισσότερα μοντέρνα smartphones δεν μπορούν να διαρκέσουν ακόμη και μια ημέρα χρήσης, αλλά όταν φοράτε ένα ρολόι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

  1. Τα ρολόγια σας υπενθυμίζουν τη σχέση σας με το χρόνο.

Οι άνθρωποι ήταν πάντα γοητευμένοι από την ώρα. Όλα ξεκίνησαν με το ηλιακό ρολόι όταν οι άνθρωποι προσπάθησαν να εκτιμήσουν το χρόνο και να βρουν έναν τρόπο μέτρησης του. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και τα ρολόγια λειτουργούν ως υπενθύμιση γι ‘αυτό και πρέπει να αγκαλιάζουμε και να εκτιμούμε κάθε στιγμή.

 

Για πολλούς ανθρώπους, η χρήση ενός ρολογιού μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύετε το χρόνο τους, καθώς σας υπενθυμίζει ότι έχετε μόνο 24 ώρες την ημέρα.

Κέρδισε 10% Έκπτωση

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και κερδίσε 10% έκπτωση

στην πρώτη σου παραγγελία